Categorieën
Nieuws WordPress

Ja hoor, 30%! Het is feest!

WordPress is nog maar net 15 jaar oud en we hebben een nieuwe mijlpaal! Maar liefst 30% van alle websites draait op dit opensource pakket!

Het is feest. WordPress staat officieel op (ongeveer) 30% van alle websites. Neem deze statistieken wel met een korreltje zout, want het gaat echter over de top 10 miljoen websites (brondisclaimer).

Het mag duidelijk worden dat WordPress gestaag blijft groeien en dat ook zal blijven doen. Als je in diezelfde bron kijkt draait zowat 60% van alle websites met een CMS (Content Management System) op WordPress. Dit is schitterend nieuws voor een project die net zijn 15de verjaardag vierde (25 januari 2018).

WordPress startte in 2003 als een klein projectvan Matt Mullenweg en Mike Little. Sindsdien is het opensource project zo groot en divers, dat we van een gigantisch succes mogen spreken. Ook het commercieel bedrijf van Matt Mullenweg – Automattic – is eveneens een groot succes. Het bedrijf die pas in 2005 het licht zag, is uitgegroeid tot een bedrijf van honderden werknemers en miljoenen gebruikers wereldwijd.

Vergelijking

Volgens de statistieken is duidelijk dat maar net iets meer dan de helft (50,2%) géén CMS in gebruik heeft. Als we het marktaandeel van WordPress vergelijken met de marktpositie van Joomla of Drupal, mogen we spreken van een (zeer) grote voorsprong. Respectievelijk draait 6,3% en 4,4% deze software. Wat samen goed is voor een kleine ~10% van alle websites die een CMS aan boord heeft. Je zit dus goed.

Toekomstvisie

De visie is duidelijk, blijven groeien. Het project heeft zijn groei te danken aan gebruiksvriendelijkheid alsook bruikbaarheid. De simpelste website kan in enkele minuten gestart worden, terwijl ontwikkeling op maat ook prima werkt. Kortom, de bakker om de hoek en de meest bezochte websites ter wereld maken gebruik van hetzelfde systeem.

Ik ben fan!

Heb je zelf hier nog iets aan toe te voegen? Maak je ook dankbaar gebruik van WordPress? Ga aan de slag en draag ook je steentje bij aan dit project door deel te nemen aan community events. Over die evenementen schreef ik al eerder.

Door Jeroen

Jeroen startte in 2015 JerrixIT, waarbij hij hoofdzakelijk WordPress websites ontwikkelt en beheert, maar besloot in 2017 zelf ook te gaan bloggen. Je bent het resultaat aan het lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *